Adverteren

CREATIEF ADVERTEREN

Krijg ik meer klanten in mijn accommodaties als ik online adverteer?


Zonder twijfel, maar dan wel je het correct aanpakt. Online adverteren bezorgt je meer klanten, en zeker voor specifieke gefocaliseerde promoties, bijvoorbeeld om een « free night » promotie te lanceren.

 

Met als doel om meer marktpotentieel te bereiken bijvoorbeeld is het online adverteren ook zeer doeltreffend op langer termijn, meer potentiele klanten hebben de kans om je te leren kennen die eventueel je aanbod zullen overwegen. Het eindresultaat: meer zichtbaarheid, meer kansen voor reservaties te produceren, zo simpel is dat.

Specifieke advertentie targeting


In vergelijking tot de traditionele media – die eventueel ook een branding advertentiecampagne kan lanceren, is een online advertentiecampagne met help display advertenties een stuk efficiënter, en dat geldt op alle vlakken:


  • De kosten zijn een stuk lager
  • De resultaten zijn meetbaar en daardoor ook beter bij te sturen – gelieve de operationele inzet paragraaf te lezen –
  • Doeltreffend om je doelgroep te bereiken doormiddel van nauwkeurige gerichte advertenties

Social media is al lang niet meer weg te denken uit onze marketing mix. Een mix van kanalen kan ingezet worden om nieuwe klanten te werven en om bestaande klanten betrokken en loyaal te maken.

FACEBOOK


Via Facebook is het mogelijk om zeer specifieke "targeting" toe te passen.  


Facebook kent ons geslacht, onze leeftijd, onze woonplaats, onze interesses, onze opleiding, onze status: vrijgezel, verloofd, getrouwd… Dit maakt van Facebook een uitermate interessant medium om doelgericht uw accommodaties en installaties zichtbaar te maken bij uw potentiële klanten.


Bij een advertentie op facebook wordt de doelgroep sterk afgebakend op voorstaande criteria. Dit houdt in dat je een publiek bereikt dat je wil bereiken en uw boodschap weinig waste kent.

GOOGLE


Het is niet altijd evident om je accommodaties en installaties optimaal naar boven te brengen via de organische lijst van Google. Het adverteren op Google is de ideale aanvulling op de goede natuurlijke zichtbaarheid van uw website. De Google zoekmachine presenteert twee totaal verschillende verkeersstromen naar je website, namelijk organisch verkeer en betaald verkeer.

PAID TRAFFIC - betaald verkeer


In wat betreft betaald verkeer manipuleren we onze advertenties, deze noemen we Ads, omdat deze via Google Ads worden gekocht. Je betaalt Google niet voor de advertentie zelf, maar per klik. Dit heet PPC (pay per click). De marketing van het inzetten van Ads wordt SEA, search engine advertising genoemd.

 

Dankzij het advertentieprogramma van Google Adwords, kun je zaak optimaal in het daglicht geplaatst worden wanneer uw potentiële klanten online op zoek gaan naar uw accommodaties.

 

Via een Adwords campagne wordt uw doelgroep geografisch afgebakend en scoren we online op alle trefwoorden die voor ons van belang zijn. Enkel wanneer men op uw advertentie klikt, wordt er een kleine bijdrage aangerekend voor het aanbrengen van een potentiële klant op uw website. Klikt men niet op uw advertenties, betaalt u niets, maar hebt u wel online visibiliteit. Men spreekt hier van de term SEA: search engine advertising.

ORGANIC TRAFFIC - organisch verkeer -


Zoek je bij Google, dan krijg je vaak verschillende resultaten te zien. De eerste drie zijn meestal advertenties, voor de link staat “adv.”. Dit zijn de « paid traffic », de betaalde zoekresultaten, iemand heeft immers betaald voor de advertentie.

Organisch verkeer is de term voor bezoekers die op je website binnenkomen vanaf een zoekmachine via de niet-betaalde zoekresultaten.

 

Binnen het organische verkeer heb je eigenlijk twee verschillende stromingen: branded en non-branded verkeer. Branded verkeer heeft echt op jouw bedrijfsnaam gezocht in Google. Non-branded verkeer heeft dit niet gedaan. Zij komen op jouw pagina terecht doordat zij bepaalde diensten of producten zochten. Het is belangrijk om hier onderscheid in te maken. Omdat branded verkeer al bekend is met jouw bedrijf is dit een andere lead dan non-branded verkeer.