Digitale Marketing

DIGITAL MARKETING

WAT IS DIGITAL MARKETING?


Mensen spenderen meer tijd online en zijn steeds vaker in contact met digitale technologieën. Wanneer je wilt zijn waar je klant is zul je mee moeten in deze ontwikkeling. Er zitten daarnaast ook vele voordelen aan digital marketing:

 • Meetbaar: Doordat de interactie met digitale technologieën vaak data afgeeft kan er gemeten worden wat het aantal interacties zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld zijn: vertoningen van een website, clicks in een mail, het aantal conversies op een advertentie en het aantal reservaties. Hierdoor creëer je meer inzicht en grip op de activiteiten, kosten en resultaten en kun je beter evalueren.
 • Kosten: Je kunt met digitale media voor minder geld een groter publiek bereiken dan bij traditionele media. Dit ligt uiteraard aan het kanaal en content type dat je kiest.
 • Targeting & segmentatie: Het verschilt per kanaal wat je van een klant weet en/of waarop je kunt targeten en segmenteren maar in veel gevallen kan het specifiek op de persoon, zoals: bezoekers van je website, mensen met een specifieke interesse of een bepalende eigenschap zoals leeftijd of beroep. Hierdoor kun je gerichter communiceren en ben je relevanter voor de ontvanger.

Geografisch bereik: Je kunt mensen over bijna de hele wereld bereiken via digitale technologieën. Waardoor je bijvoorbeeld geen kantoor in het buitenland hoeft te hebben of promotiemateriaal de wereld over hoeft te sturen.

 • Beschikbaarheid: Digitale technologieën zijn in veel gevallen 24 uur per dag beschikbaar.
 • Automatiseren: Veel van de digitale marketingkanalen zijn deels te automatiseren waardoor je met een eenmalig inspanning continue kan communiceren
 • Non-lineair: Omdat de communicatie uitingen geautomatiseerd kunnen worden betekent het dat dit niet per se op hetzelfde moment naar alle kanten gecommuniceerd hoeft te worden. Dit kan tot op klant- niveau verschillend zijn waardoor de communicatie beter aansluit bij die specifieke klant.

Zoals je ziet zijn er veel voordelen van digital marketing ten opzichte van traditionele marketing. Genoeg reden om er werk van te maken!

MARKETINGSTRATEGIE


Wat is een marketstrategie en hoe het te gebruiken?

Een marketingstrategie verwijst naar de algemene strategie van onze zaak om een potentieel publiek te bereiken en hen om te vormen tot klanten.


De bottom-line van uw marketingstrategie is het optimaliseren van het aantal boekingen dat u genereert, het opbouwen van naamsbekendheid en het beheren van uw reputatie. Of het nu gaat om Business of Vakantie klanten, vanuit België of het buitenland. Kortom, met een goede marketingstrategie vergroot je de kans op succes aanzienlijk.

De inhoud van een succesvol marketingstrategie, is samengesteld van meerdere ingrediënten:

 • Een grondige analysering van uw zaak
 • Doelgroep van potentiele klanten bepalen
 • Het verkennen van de markt en aanvraag
 • Concurrentieanalyse opstellen
 • Een SWOT-analyse
 • Market strategie opstellen:
  • Marktpenetratie: bestaande voorzieningen en of faciliteiten voor bestaande markten
  • Marktontwikkeling: bestaande voorzieningen en of faciliteiten voor nieuwe markten
  • Productontwikkeling: nieuwe voorzieningen en of faciliteiten voor bestaande markten
  • Diversificatie: nieuwe voorzieningen en of faciliteiten voor nieuwe markten

Met een Google -My Business- account krijgt u meer dan juist uw accomodatie vermelding. Uw bedrijfsprofiel kan uw zaak helpen om in contact te komen met potentiele klanten via Google Search en Maps. Vanuit hieruit kunnen onder andere promoties, visibiliteit ’s en positionering campagnes ontwikkelen worden, dankzij Google Ads en Google Analytics. Ik kan uw zaak helpen om met gefocaliseerde en doelmatige marketingstrategieën de juiste doelgroep te bereiken waar dan ook in de wereld.

SOCIALE MEDIA


In wat betreft het hedendaagse toeristische accommodatie business, is het bijna onvoorzienbaar om zonder een online aanwezigheid te functioneren.


Sociale media is een reusachtige spinnende "motor" die draait op informatie, m.a.w. hoe meer informatie - berekende informatie dat is - je het voedt, hoe meer het uw zichtbaarheid en visibiliteit online kan helpen. Het is hierbij belangrijk om te begrijpen wat voor soort content je nodig hebt, zodat uw eventuele klanten en doelgroep u kunnen vinden.

Ik kan u helpen bij het creëren en bijhouden van content om op een doeltreffende manier leads en dus potentiële klanten te genereren.

Waar het om draait, is om berekende gekwalificeerde content te kunnen creëren, geoptimaliseerd voor publicatie op het juiste kanaal, nauwkeurig gepland en tenslotte gericht naar het juiste publiek.

REVIEWS


Reviews zijn misschien wel de belangrijkste informatie onze klanten consulteren. 75% van de toeristen leest beoordelingen voordat ze hun vakantie boeken.


Daarnaast vindt u dat 68% van de reizigers online beoordelingen erg belangrijk vinden bij het kiezen van een accommodatie, en 49% waagt het niet om een ​​accommodatie of hotel te boeken zonder beoordelingen. Dit vertelt ons dat de beoordelingen een directe impact hebben op de prestaties van onze vakantiewoning, hotel of die van uw B§B.

Voor het ontwikkelen van een efficiënte review management policy kan ik u daarbij helpen, zodat ze het meest gunstig zijn voor uw online reputatie. Traditioneel gezien wordt mond-tot-mondreclame vaak beschouwd als de krachtigste tool voor elke marketeer. Het is belangrijk dat wij in de Horeca online beoordelingen van hotelgasten precies zo gaan behandelen:

Als transparante, openbare opmerkingen of feedback rechtstreeks uit de mond van onze klanten. De beste manier om ervoor te zorgen dat online beoordelingen een positieve drijfveer worden, is door een duidelijk plan te hebben hoe hiermee om te gaan..